Inledning

Hur kom vi hit?
Anledningen till att du idag ser ut som du gör beror på allt du har ätit och allt du har gjort, från den dagen du föddes fram till idag. Om du inte känner dig nöjd med hur din kropp ser ut eller vad vågen visar så betyder det att du måste ändra din livsstil.

Dagens samhälle erbjuder en livsstil som är väldigt stillasittande där det är väldigt enkelt och billigt att få tag på onyttig mat. Ofta är det lättare och billigare än att hitta nyttig mat.

Känner du dig förvirrad i den diet-hysteri som råder från alla håll och kanter, LCHF, viktväktarna, Stenålderskost, Iso, xtravagansa, 5:2 etc. Detta beror på att det finns en otrolig mängd pengar att tjäna på bantningsknep, piller och kostrekommendationer. Detta gäller inte minst media, där vi nästan varje vecka kan läsa om nya kostråd eller sågningar av förra veckans råd.
Att gå ner i vikt!
Det är verkligen enkelt att gå ner i vikt. Det enda du behöver göra är att ha en kaloriförbrukning som är högre än ditt kaloriupptag. Så enkelt är det!
Varför har vi då så svårt att hitta en sund livsstil som vi kan hålla fast vid? Det brukar vara lätt att komma igång, man börja tappa några kilo men inom någon månad är man tillbaka i gamla hjulspår och vikten börja smyga tillbaka till sin ursprungs nivå. “Det svåra är inte att få folk att acceptera nya idéer, utan att få dom att överge dom gamla”.

Bantningsindustrin tjänar pengar på förvirringen!
Blir du förvirrad av allt du läser i media? Ena dagen står det att man bara ska äta kött & fett. Nästa dag ska man öka sina kolhydrater. Vi blir bombarderade med löpsedlar om hur vi kan tappa en massa kilo på en kort tid. Men hur kommer det sig, att ett område som alla sysslar med, det forskas oerhört mycket om och som dessutom är en av dom största branscherna på jorden, att det inte finns några klara riktlinjer om vad som gäller för viktminskning eller för en sund kosthållning. Vi blir trots alla löpsedlar om viktminskning bara fetare och fetare!
Gör det enkelt för dig
När du startar en viktminskning är det viktigt att du gör det enkelt för dig. Det är bättre att köra ett program som är enformigt och som du lätt lär dig än att det blir så komplicerat att du inte orkar fullfölja din plan.
Gå vidare till “hitta din motivation”