Detta styrketräningsprogram är utformat för att med så lite tid, som möjligt per vecka på gymet, maximera din fettförbränning och forma om din kropp. Många som vill gå ner i vikt är rädda för gymmet och tror att dom ska bli formade som en body-builder. Det enklaste sättet för dig att förlora fett är att utveckla muskler. Musklerna kommer att förbränna fett åt dig “gratis” dygnet runt utan att du rör ett finger. För att kunna bli stor och biffig krävs att man äter en stor mängd mat, vid viktminskning minskar vi ditt kaloriintag.
Vårat mål är inte att bygga stora muskler utan starka muskler.
“Styrketräning är den träningsform som har gett mig det absolut största resultatet för viktminskning”
Styrketräningsprogrammet delas in i två olika träningspass (A & B) vilka tar maximalt 30min att genomföra och varje pass genomförs 1 gång per vecka. Detta är den enda träning som du verkligen behöver genomföra för att nå dina mål. Se till att boka in dessa dagar i din kalender så att de verkligen blir av (förslagsvis måndag & torsdag). Vill du utöva annan typ av fysisk aktivitet så är det helt ok, se bara till att du inte drar på dig skador som gör att du inte kan styrketräna eller att den andra träningen går ut över din styrketräning.
60 minuters promenader varje dag har visat sig ge riktigt bra resultat för många.
Om inget annat anges ska varje styrkeövning genomföras med ett 5/5 moment (5 sek upp & 5 sek ner) tills du absolut inte orkar någonting mer och då ska du pressa som att du har en pistol mot huvudet! Lägg på så mycket vikt så att du kan hålla på ca 80-120 sek (ca 8-12ggr). Öka vikterna successivt allteftersom du blir starkare. Mellan övningarna ska du alltid vila 3 min. Varje övning görs endast 1 gång (1 set). Känner du att du skulle kunna göra om övningen några minuter senare så har du inte pressat dig ordentligt. Dom första repetitionerna är endast uppvärmning för att kunna nå detta stadiet då du tar i allt vad du har.
Frestelsen kommer att vara enorm att göra flera övningar, men det behövs absolut inte. Det viktigaste är att hålla i träningen över lång tid.
Pass A:
1) Pull-down med smalt grepp

2) Axelpress (maskin)

3) The myotatic crunch x 10 eller så många man orkar

4) Cat Vomit

( 5) Plankan 30-90sek per sida. Extraövning som kan läggas till om man är sugen på mer)
Pass B:
1) Bänkpress med lätt lutning (kan göras i maskin) x 7

2) Benpress x 10

3) Flying dog x 10 / sida

4) Motionscykel alt. löpband 5min för att minska träningsvärken.