För att komma igång med simning på ett lustfyllt sett bör du anpassa längden på dina övningar efter din förmåga. Det vikta är att du försöker lära dig att simma crawl. Det kan ta ett tag att komma in i det men så snart du börjar hitta tekniken så kommer du att kunna simma mycket snabbare och med en betydligt mindre ansträngning än du använder vid bröstsim. Det finns få sporter som är så teknikinriktade som simning, det är inte muskler och kondition som är det viktigaste utan hur du rör dig i vattnet.

Vanligtvis tar det omkring 10 veckor att komma igång med frisim och hitta en bra rytm.

Jonas Colting beskriver det väldigt bra på sin sida klicka här

För att du ska komma igång rekommenderas korta intervaller t.ex. crawl 10 meter/bröstsim 15 meter med 10 repetitioner. Försök även att titta på instruktionsfilmer med tips som hur du förbättrar din simning.

I början bör du undvika att simma med benen då det oftast bara blir jobbigare och går mycket långsammare – försök istället att använda en dolme som hjälper benen att flyta upp till ytan. Annan bra utrustning att ha är paddlar & simplatta

Här en video på första stegen till att börja med crawl/frisim

Här ser ni en datoranimering över eran simning bör se ut!

En riktigt nyttig film att se är triathleten Jonas Coltings simanalys , där han berättar om hur en bra simteknik ska se ut & analyserar en annan simmare. Klicka här.

Kika även in denna filmen för att få en känsla för hur din andning ska göras.

Jag använde youtube för att hitta många bra videos t.ex. den här spellistan

Se till att filma dig själv. Då kommer du att se många av dom felen du gör.

Fortsättningen på nästa sida visar hur du med minsta möjliga träning kan förbättra ditt frisim

Lycka till!