För att förenkla lite för dig när du ska dra igång med din viktnedgång så har vi skapat några veckomenyer som du kan använda. I menyerna finns endast 6 dagar med. Detta för att du ska kunna välja fritt på din 7:e dag.

Gör alltid lite extra så kan du äta resterna till lunch.

Som frukost förespråkar jag att man 6 dagar i veckan äter: Havregrynsgröt med frysta bär t.ex. blåbär & ev. hallon (antioxidanter), krossade linfrön (nyttiga fetter), kanel (ökar förbränningen), lite keso &  lite mjölk. Till detta kan man gärna äta ett  ägg. Kom ihåg att alltid dricka 2 stora glas vatten före frukost.

Det enda du ska dricka är vatten (30 ml/kg/dygn) & kaffe/te (max 4 koppar/dag). Kom ihåg att vi ofta förväxlar hunger med att vi egentligen är törstiga, så är du hungrig mellan måltiderna, drick vatten!

Som mellanmål äter du frukt, bönor eller sallad

Skulle du bli sugen på någonting på kvällen så rekommenderar jag popcorn med rimlig mängd salt (utan smör eller socker). Att äta protein kan annars vara ett bra alternativ. Det mättar bra och hjälper en del människor att gå ner snabbare.

Som ni märker så har jag i stort sett plockat bort mejeriprodukter och ersatt det med mjölkfria produkter detta hjälper till vid viktnedgång. Mjölkprodukter har lågt GI men högt insulinindex vilket innebär att de höjer insulinet mer än vad som behövs för mängden blodsocker.

Recept låg kalori mat – Veckomeyer