Veganlasagne

Sätt ugnen på 225 grader. Gör en vegan bechamelsås och en pasta sås.

Vegan Bechamelsås:

50 gram mjölkfritt smör
1dl mjöl
1liter havremjölk
Salt
Peppar
ev. muskot

Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet tills det inte är några klumpar. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 5min på svag värme. Krydda tills det smakar gott.

Pastasås:
1st Gul lök
1-2 klyftor vitlök
1st zuccini (kan bytas mot qournfärs)
1 brk Krossade tomater
1st Grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Italiensk salladskrydda
Timjan
Rapsolja
ev. lite vattenHacka lök, vitlök & zuccini. Stek löken mjuk. Blanda i vitlöken och zuccinin och stek den på medelvärme. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong & kryddor (ev. vattnet om det är för “torrt”). Koka ca 5min  tills allt fått en god smak
Gör i ordning lasagnen

Smörj en ungsäker form

Häll i hälften av bechamelsåsen och täck botten med första lagret lasagneplattor. Därefter varvas 3 lager med pastasås och lasagneplattor.

Häll resten av bechamelsåsen överst.

Gratinera i mitten av ugn ca 25min och tills att den har fått fin färg.


 

<– Tillbaka

Vegan lasagne

Sätt ugnen på 225 grader. Gör en vegan bechamelsås och en pasata sås.

Vegan Bechamelsås:

50 gram mjölkfritt smör
1dl mjöl
1liter havremjölk
Salt
Peppar
ev. muskot

Smält smör i en kastrull och vispa ner mjölet tills det inte är några klumpar. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Koka i 5min på svag värme. Krydda tills det smakar gott.

Pastasås:
1st Gul lök
1-2 klyftor vitlök
1st zuccini (kan bytas mot qournfärs)
1 brk Krossade tomater
1st Grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Italiensk salladskrydda
Timjan
Rapsolja
ev. lite vatten

Hacka lök, vitlök & zuccini. Stek löken mjuk. Blanda i vitlöken och zuccinin och stek den på medelvärme. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong & kryddor (ev. vattnet om det är för “torrt”). Koka ca 5min  tills allt fått en god smak

Gör i ordning lasagnen

Smörj en ungsäker form

Häll i hälften av bechamelsåsen och täck botten med första lagret lasagneplattor. Därefter varvas 3 lager med pastasås och lasagneplattor.

Häll resten av bechamelsåsen överst.

Gratinera i mitten av ugn ca 25min och tills att den har fått fin färg.

<– Tillbaka