5kg på 8 veckor

posted in: Fredrik | 0

Jag tränar inför att springa jubileumsmarathon i Stockholm den 14 Juli 2012. Som ett steg inför detta ska jag nu göra ett försök att gå ner 5kg på 8 veckor. Jag väger idag 90kg exakt och tror att min kropp kommer att klara ett maraton mycket bättre om jag väger 85kg.

För att nå detta mål kommer jag att minska mitt kcal intag till omkring 1600kcal per dag (plus dom kcal jag förbränner vid träning). Min kost kommer att vara LCHF/4HB inspirerad med fokus på protein och bra fetter. Jag kommer att äta mycket grönsaker, bönor, fisk, avokado, oliver, kyckling.

För att hålla koll på min vikt kommer jag att väga mig varje morgon för att sedan regestrera det på viktkoll.se . Där får jag en medelvikt och kan se viktförändringen under en längre period. Då dagsvikten kan skilja sig från dag till dag.

Jag kommer att försöka ta bilder på den maten jag äter för att inte äta en massa onödiga saker. Jag tror även att bloggandet kan vara till hjälp för att hålla kosten.

Min träning kommer att bestå av mycket löpning som jag kompletterar med cykling, simning & styrketräning.

Jag ser mina största hinder vid familjens helgmat. Jag måste ha godisförbud då jag inte kan kontrollera mitt ätande när jag väl har börjat. Dock kommer jag efter någon vecka att lägga in svullardagar för att min ämnesomsättning inte ska gå ner.

Nu kör vi!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.