Att motstå frestelse (dag 3 av 14)

posted in: Artiklar, Fredrik | 0

Ett av de svåraste momenten när det gäller att hålla sin diet är just att motstå frestelse. Oscar Wild sa en gång – ”jag kan motstå allt utom frestelse”. Särskilt i en miljö där man är van med att alltid fika/äta och alltid tackar ja eller väljer en viss maträtt. Ibland beror det på vanan men ibland blir man pressad eller trackad av vänner/kollegor.

Att motstå frestelse

Man kan tycka att det är sjukt att vissa människor håller på med att pressa och reta någon för att de inte vill äta av det som bjuds. Men ofta kommer det från deras egna dåliga samvete, för de borde egentligen inte heller äta det där.

Men var stark och stå på dig! Bestäm dig för att du inte ska äta den där semlan och stå på dig. Har du svårt för att säga nej så kan du välja att inte delta när de andra ska äta eller så tar du med dig något eget som du vet är nyttigt.

Idag var jag på ett möte där det serverades tårta till kaffet. Så här tidigt in i min diet så är jag väldigt motiverad och jag bestämde mig direkt för att inte ta någon bit.

För mig är annars problemet att även om jag tar en liten bit så vet jag att jag inte kommer kunna sluta. Så jag sa bara vänligt ”nej tack”. Visst kan man ibland ta sig en bit kaka men man ska alltid komma ihåg vad man tycker är det viktigaste. Om målet är att gå ner i vikt så kommer kakan absolut inte att hjälpa dig att nå ditt mål.

Dag tre har gått smärtfritt. Höll HGG-dieten till punkt och pricka! Var även med yngsta dottern på förälder/barn gympa och fick ett bonusträningspass.

På kvällen så körde jag ett pass på längdskidorna (10km, 41 min). Det tog emot sjukt mycket innan jag fick på mig träningskläderna hemma, även de första staktagen i spåret.  Men sen släppte det och som det gjorde det. Det kändes sjukt bra i kroppen. Jag kände mig pigg och stark.

Morgonens vikt: 90,0 kg (-1,2 kg)

Kommentar: Dagen har varit helt smärtfri utan några som helst hungerattacker. Kul att det känns så sjukt bra i kroppen under träning trots att jag äter så lite!

Dag 4 av 14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.