Du är den du tror att du är!

posted in: Fredrik, Inspiration | 0

Hjärnans makt över din kropp är enorm. Om du tror att din mat och din livstil gör dig tjock så kommer din hjärna att sträva efter att hålla din kropp “tjock”. Du kanske intalar dig att du är tjock för att din mamma var tjock, “hon hade jättesvårt att gå ner i vikt” och det är tyvärr din lott att förbli tjock. Med en sådan självbild lockar du kroppen till att behålla depåerna välfyllda genom att öka din aptit. Ser du dig själv som en 90kg människa så kommer du undermedvetet att sträva efter att hålla din vikt på 90kg.

Det som är bra med det här är att du kan använda det till din fördel.

Fokusera på positiva saker i ditt liv. Tro på det du gör. Börja se dig själv som den person du kommer att vara när du når ditt mål. Ofta kan det vara svårt att tro på det man gör, särskilt när det gäller viktnedgång, för att man får så mycket olika information om vad som är bra för en. Men välj din väg och tro på den. Följ upp dina resultat under ett antal veckor, fungerar det inte så får du hitta en ny taktik. Ibland kan det till och med behövas en (vikt)coach för att du ska kunna tro.

Det samma gäller för prestationer inom idrott. Man blir den idrottare som man tror att man är. Du kanske intalar dig att du bara kan springa milen på 50min men skulle aldrig kunna springa på 45min. Redan här har du satt en mental spärr för att kunna nå dina mål. Om du istället säger åt dig själv att du kan springa milen på 45min, då är det enda som står mellan dig och ditt mål träning. Kan du springa milen på 50min så kan du helt klart springa 100 meter i 4:30 tempo. Börja där och jobba dig uppåt. Men tro aldrig att du inte kan, för det kan du.

Den mänskliga kroppen är fantastisk och kan lära sig nästa vad som helst bara man ger den tillräckligt med tid. Kom ihåg, det är hjärnan som är president i kroppen och det är oftast den som behöver tränas mest.

Tro på dig själv. Du kan bara du tror!

Se gärna filmen om 100% regeln som får dig att bli den du vill bli.

” ]