Mild Asien inspirerad gryta – Vegan

posted in: Fredrik, Recept | 0

En härligt fräsch och mild gryta med mustiga smakar som har en touch av Asien. Grytan ångas under lock och är helt fri från olja. 

Ingredienser:

  • 1 pkt Tofu
  • 10 medelstora potatisar
  • 3 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vatten
  • 400g fryst broccoli
  • 3 dl frysta ärtor

Gör så här:

Skala, dela och koka potatisen i 10 min. Skiva morötterna och fräs dom i vatten (under lock), vitlök och vatten på medelvärme. Häll i soja. Skala löken, dela den på mitten och skiva den. Häll i lök, broccoli, potatis, ärtor och tofu. Sätt på ett lock och låt allt ångas ca 10 minuter. Det är viktigt att det hela tiden finns vätska under tillagningen (fyll på med vatten vid behov). Smaka av med salt.

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.