Fartvecka – pass 1

posted in: Artiklar, Fredrik | 0

träningen flyter på bra och efter tre veckors lugn skidåkning så var det äntligen dags för en fartvecka. Tanke med min träning är just nu att jag periodiserar träningen med tre lugna veckor och en hård. Under de lugna veckorna kör jag fokus på A1 pass där det är tiden som jag är ute som jag ska bli trött utav, inte farten. På fartveckorna kortar jag ner passen men kör betydligt hårdare. Tanke. Är att tre utav passen den här veckan ska vara intervallpass.

Idag körde jag ett stenhårt 4x4minuters pass med 3 minuters vila emellan intervallerna. Jag körde på ett kuperat spår med fäste under skidorna. I år har det mest blivit stakning och jag känner att diangonal tekniken blir lite lidande utav det.

Jag värmde upp med 20 minuters lätt åkning med fokus på teknik. Första intervallen blev lite för hård och jag drog på mig mycket mjölksyra, vilket resulterade i att krafterna tog helt slut på sista intervallen. 20 min lugn skidåkning som nedvarvning.

Fartpass grönklitt
Spåren i Grönklitt var riktigt bra. De senaste dagarnas värme har tagit hårt på spåren i Mora men i grönklitt fanns ett helt ok 3 km spår. Spåret går upp förbi isbjörnarna och gör en slinga till efter det.

Isbjörn grönklitt skidåkning
Dagens pass:

Tid – 1:14:00

Sträcka – 18,28 km

Snitt – 151bpm

Maxpuls – 179 bpm

Träning senaste 30 dagarna – 1097 minuter

Läs mer om 4×4 intervaller här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.