Genrep inför Varvet – Nytt PB!

posted in: Fredrik | 0

All min träning inför varvet har haft ett testlopp 2 veckor före den stora tävlingen som mål. Igår skulle det avgöras vilket som blir min verkliga måltid den 18:e maj. Min träningsfilosofi går ut på att jag sätter ett mål när jag drar igång träningen inför en tävling. Sen lägger jag upp min träning mot just den måltiden. 2 veckor innan tävling så kör jag ett testlopp (i det här fallet 10km inför halvmaran) för att se vilken form jag är i.

Den tiden omvandlar jag sedan med hjälp av mcmillans running calculator till en tid för min tävling. Det bästa med här sättet är att det tar bort tvivel som kan dyka upp ifall man verkligen har tränat tillräckligt eller om man är osäker på formen.

Igår kväll hade jag som mål att springa med ett tempo av 4:40/km. Det kändes riktigt bra i början, vid 5 km hade jag en liten mental svacka men jag borrade ner huvudet och körde. Jag lyckades slå mitt gamla PB med exakt 1 minut och landade på 46:11 vilket gör att mitt mål för Göteborgsvarvet blir 1:42:58

Mitt mål när säsongen började var 1:39:00

De sista två veckorna läggar jag om den mesta träningen till att springa i den tänkta halvmara farten för att vänja kroppen vid den. Jag kommer att köra något backpass och en vecka före loppet kommer jag att köra skiten ur mig på en riktigt jobbig 5 km runda (mycket kuperat & sand).

Men i stort sett så kommer passen att bli kortare men kanske fler också.

//


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.