Idre-Särnaloppet 2015

posted in: Artiklar, Fredrik | 0

Är ett seedningsgrundande lopp till Vasaloppet. Banan är 42 km lång och går från Idre till Särna. I år var det ca 170 personer som kom till start i både motions och tävlingsklasserna. Loppet sägs vara ett utav de bästa loppen att seeda sig i då tiderna brukar vara något högre än i andra lopp.

Loppet är väldigt välorganiserat och man erbjuder buss från Särna till Idre både före loppet och efter målgång, Dessutom transporterar arrangören överdragskläder från start till Mål. Utefter banan fanns det ett antal vätskestationer där man serverade vatten, sportdryck, blåbärssoppa och kaffe.

Banprofilen är väldigt snäll med många kilometers utförskörning i början och lite mera kuperat på slutet. Banan bjöd på få backar och påminner mycket om terrängen vid Vasaloppsspåret.

Idre-särnaloppet

Det enda negativa med banan är att det till stor del går på ett spår. Första 6 kilometrarna har flera spår men sen smalnar det av och blir ett enda spår. Jag upplevde också att stavfästet var dåligt under ca 30% av banan trots stora trugor.

För min egna del hade jag riktigt dåliga skidor och fick jobba riktigt hårt för att ta mig framåt. Det hela slutade med att jag gick in i väggen med 10 km kvar.

Trots det ser jag fram mot att komma tillbaka nästa år och träffa alla glada funktionärer och tävlande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.