PDOL Pärsen 2012

posted in: Fredrik | 0

Under semestern har jag och familjen rest runt en del i Sverige. Det har blivit bra med träning och till och med en triathlon tävling.

Jag hade med mig cykeln på semestern så när det dök upp en liten triathlon-tävling i Piteå så var det bara att anmäla sig och köra.

Distanserna var 10km cykel, 200m simning i kanalen varav första 100 motströms & 2,5km löpning.

I starten fick man inte köra om en motorcykel under första kilometern detta uppfattade jag som att den skulle köra relativt sakta för att få en rättvis start. Men när starten gick var det full körning från första sekund. Jag stod lite bakom några cyklister vid starten men tänkte att det skulle gå att smyga fram innan motorcykeln släppte men ack så fel jag hade. Motorcykeln drog iväg i full fart och det var bara att trycka max från start ändå hade jag ingen chans att hänga på dom längst fram.

Tyvärr sprack startfältet upp då några cyklister inte orkade hålla i och det gick alldeles för snabbt för att täppa till dom luckorna som blev. Särskilt när jag låg som tredje cykel bakom han som inte orkade. Det ledde till att jag hamnade i tredje klungan.

Vi var fyra man och jag manade igång alla till att ligga på rulle för att försöka få upp farten men vi kom aldrig ikapp dom framför även om vi gjorde ett bra jobb.

T1 gick riktigt bra för mig. Jag lämnade cykeln med skorna på till funktionärerna och var först i vattnet av dom i min klunga. Simningen gick riktigt bra jag hittade ganska lugnt vatten alldeles vid kanten (dock under massa buskar och träd, men fort gick det). Jag simmade om en kille från en av klungorna före oss och kom ur vattnet med den snabbaste simtiden för dagen.

T2 flöt på perfekt och jag var snabbt i löparskorna och iväg.

På löpningen hade jag ingen inom synhåll men jag valde att hålla ett relativt högt tempo för att dom bakom skulle få jaga ordentligt men inte hårdare än att jag skulle kunna trycka till lite om det skulle behövas. Efter halva sträckan fick såg jag en löpare några hundra meter fram och fick besked att han verkade sliten. Så jag gjorde ett försök att komma i kapp men avståndet var för stort.

Jag kom i mål på en tredje plats (även om funktionärerna missade detta helt och satte mig på en fjärde plats).

Rolig tävling, annorlunda banan och mycket publik.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.