Sala Silverman 2012

posted in: Fredrik | 0

Nu var Sala Silverman avklarat och min Halv Ironman debut likaså.

Dagen innan loppet hade jag möjlighet att åka förbi Sala och provsimma banan. Det känns alltid bra att ha sett området och att få känna lite på dom sporterna man ska tävla i dagen efter. Jag har som regel att alltid “träna” dagen innan ett lopp. Även om jag bara springer 15 min med några korta fartökningar så brukar det väcka benen och man slipper står där på tävlingsdagen med stela ben fulla med träningsvärk.

En HIM är 1,9km simning, 90km cykling, 21km löpning.

Målsättningen med loppet var att klara det under 6 timmar.

Simningen gick riktigt dåligt, tiden var bara några minuter sämre än planerat, men genomförandet var inte alls bra. Det var inte så jätte trångt i starten, men som vanligt blev man lite trängd av andra simmare. Jag hittade ganska snabbt en kille som jag kunde simma bredvid, som simmade i mitt tempo. Tyvärr kände jag redan efter några hundra meter att min simform inte alls var nå bra. Jag kände mig svag i axlarna och min andning kändes inte riktigt bra. Jag hade simtränat alldeles för dåligt. Men genom att variera mellan frisim och bröstsim tappade jag bara 3 min på simningen. En rolig iakttagelse från simningen var hur otroligt dåliga en del är på att navigera i öppet vatten. En del tappade bort sig på mindre än fem armtag.

När jag till slut kom i land var det mycket publik omkring växlingsområdet och det var riktigt bra stämning. Jag gjorde en väldigt metodiskt växling och valde att t o m sätta på mig strumporna för att förhindra skavsår. När jag kom upp på cykeln kändes det riktigt bra i kroppen och när jag tittade på hastighetsmätaren visade den högre siffror än vad det kändes som. Cyklingen gick precis enligt plan, jag tog det ganska lugnt på första varvet för att orka hålla 30+km/h på sträckan. Fick lite ont i ryggen mot slutet av cyklingen men jag höll min måltid. När jag sen klev av cykel och började springa kändes det ordentligt i ryggen. Första 2 km var ren plågan och jag hade t o m svårt att andas ordentligt. På andra varvet kom löpningnen igång och jag började springa enligt plan. Det kändes riktigt bra. Sen kom dom sista 7km. Kroppen vIlle inte alls vara med och jag hade inte vilja nog att kämpa emot den enorma smärtan. Jag tappade massor med tid genom att växla mellan löpning och gång, plus att jag stannade vid varje vätskestation och åt en massa chips 😉 .

Jag kämpade mig till slut i mål på tiden 5:44:09

Tider:
Simning 41:14
T1 3:10
Cykling 2:51:33
T2 1:40
Löpning 2:06:35

Detta var en riktigt trevlig HIM debut och jag ser fram emot att återkomma nästa år igen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.