Sammanfattning av skidsäsongen & Vasaloppet

posted in: Fredrik | 0

Det har varit en riktig bra vinter i Mora den här säsongen! Snön kom tidigt och både Orsa Grönklitt och Hemus i Mora hade sparat snö från föregående säsong som de la ut tidigt. För min egen del fick jag stå på snö i slutet av oktober för första gången. Tyvärr har jag haft lite problem med material den här säsongen och det har straffat sig rejält att inte ha ett par extra-skidor. Jag tappade några veckor i januari när jag lyckades rycka loss bindningen från skidan och lagningen av denna gick sönder 2 ggr. Till slut fick jag lov att borra om skidan för att det skulle fästa. Jag har även lyckats rycka loss den lilla pinnen fram på pjäxan som fäster i bindningen m.m.

Som tur var har det inte skett på tävling utom bara på träning (dock tråkigt).

Utvecklingen har varit ok men absolut inte optimal. Jag körde bara tre tävlingar i år varav jag bröt två av dem pga sjukdomskänningar.

Årets höjdpunkt var absolut Halvvasan. Kanonföre och en kropp i bra form gjorde att jag kunde köra in på tiden 2:34 vilket gav mig en plats i startled 4 på Vasaloppet.

Det sköna med vintern är att vikten inte spelar så stor roll för prestationen utan man kan  fokusera på att bygga muskler och hålla sig frisk.

Nästa år är planen att jag ska köra mera inlines med stavar på hösten, flera tävlingar under säsongen och ha en bättre kontinuitet på träningen. Jag tycker att det funkar bra för mig att hålla nere intensiteten och att fokusera på att lägga basen med lugn åkning och istället lägga in perioder av högintensiv träning, ca var 4:e vecka. Jag ska även försöka löpträna en dag i veckan under vintern för att inte få en så jobbig start när våren kommer.

Jag känner att jag har utvecklat när det gäller vallandet också, har haft bra glid och på tävlingarna har jag haft riktigt bra skidor.

2014 blir det medalj på Vasaloppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.