“The 4 Hour Body” Bokrecension

posted in: Bokrecensioner, Inspiration | 0

The 4 Hour Body av Tim Ferriss.

The 4 hour Body - Tim Ferriss
Tim Ferriss har gett ut en bok som ska förenkla och förbättra våra liv. Där ingår bl.a. att gå ner i vikt, bygga muskler, sova bättre och få ett bättre sexliv.

Tim har haft tillgång till en mängd olika forskning och har testat allt på sig själv. När han har hittat metoder som fungerar så har han testat det på andra.

I den första delen går Tim igenom hur du ska ändra din kost för att få ett bättre liv. I stort sett kommer det inga stora nyheter här då han förespråkar en kost med långsamma kolhydrater, precis som många andra, men med den lilla twisten att du endast får följa detta sex dagar i veckan. Den sjunde dagen ska du öka ditt kaloriintag och äta all den maten som du har svårt att hålla dig ifrån. Detta för att din kropp inte ska inta “svält-läge”.

Sen kommer Tim in på träning. Här förespråkar han “minsta möjliga prestation för maximalt resultat”. Med det menas att man ska jämföra träning med medicin. Tar man för lite så får man inte önskad effekt och tar man för mycket så kommer det att komma biverkningar. Du ska träna så lite som 30min 2 dagar i veckan på gymmet, därav bokens titel.

I andra delen kommer han in på vårat sexliv och hur viktigt det är för oss när det gäller att må bra. Han anser att i stort sett alla tjejer kan få orgasm och att det är endast våran okunskap (särskilt killars) som hindrar. Han har även en metod som sägs ska kunna ge 15min långa orgasmer!

I tredje delen går han igenom hur viktig sömnen är för oss och ett antal metoder som vi kan använda för att sova bättre. Tim Ferrys själv har lidit av insomnia under ett antal år och sägs nu vara helt botad.

I den sista delen visar Tim hur man får ett längre och friskare liv.

Boken är riktigt bra och det finns en hel del tips att ta till sig. Det jag tycker är bäst med boken är att han gör det enkelt för oss. Han tror att krångliga planer ofta gör att vi misslyckas t.ex. förespråkar han att under den första tiden hålla sig till ett fåtal rätter och att många av dessa kan lika gärna komma från konserver eller fryst mat.
Som alltid ska man läsa böcker med ett öppet sinne och ett kritiskt tänkande, men läs boken och bli inspererade.

Jag ger boken högsta betyg!

Boken hittar du bl.a. här Tim Ferriss – The 4 hour body

#4hourbody

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.