Vansbro Triathlon 2012

posted in: Fredrik, Nyheter, Triathlon | 0

Dom hade hotat med åska inför Vansbro Triathlon 2012, men när jag satte mig i bilen på väg söder ut hade det inte ens kommit en regndroppe. Sedan jag för fösta gången fick höra talas om, att det fanns intresse att dra igång en triathlon-tävling i samband med vansbrosimningen, har jag varit sugen på att delta. I år passade det inge bra, då jag skulle springa jubileumsmaran veckan efter. Vansbro Triathlon är en halv ironman, vilket betyder att man simmar 1,9km, cyklar 90km och sen springer man en halvmara 21,1km.

Jag svängde in på parkeringen ca en timme efter att starten hade gått och dom flesta var redan ute på cyklingen. Det var en hel del publik som hade samlats efter vägarna och runt vändpunkten. Ur högtalarna hördes dom två speaker killarna diskutera allt från tempo-hjälmar till längdåknings-spetsar som har träffat både den ena och andra kroppsdelen.

Stämningen var riktigt god både bland publik och deltagare.

För min del var det en chans att kunna tjuvkika lite inför Sala Silver man som jag kommer att köra i slutet av augusti (även det en halv ironman).

Simbanan kördes på en vändbana i väster dalälven. Cyklingen kördes 3 mil på en vändbana som gick söder ut. Löpningen 3 varv på en 7km bana som gick norr ut. Målgången var i år flyttad från målområdet vid vansbrosimningen till växlingsområdet.

Det var ett riktigt lyckat evenemang och jag ser verkligen fram emot att stå på startlinjen nästa år!

Här nedan kan ni se min film från tävlingen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.