Vasaloppet 2014

posted in: Fredrik | 0

En grisig dag med riktigt dåliga spår!

Vasaloppsorganisationen hade haft några riktigt jobba dygn under Vasaloppsveckan och det såg ett tag ut som att Vasaloppet kunde ställas in. Dock lyckades man få bort det vatten som hade ställde till det för arrangören och få till ett spår hela vägen från Sälen till Mora.

Redan innan visste man att det troligtvis skulle bli en riktigt jobbig dag i spåret och det visade sig att det blev värsta möjliga förhållanden. Från startled 5 (där jag stod) fanns det i stort sett inga spår alls och där det fanns spår så ville man inte ha dem.

Det jobbiga var att hela tiden behöva spänna sig och vara beredd på att spåret kunde försvinna. Redan i Smågan kände jag mig trött i anklar och knän och eftersom det endast fanns ett bra spår att åka i så hoppade jag in i det och bestämde mig tidigt för att endast genomföra loppet (inte satsa på någon bra tid).

Kroppen kändes bra och pulsen höll sig på en bra nivå. Men avsaknaden av spår gjorde att det blev en riktigt slitsam dag. Jag fick verkligen kämpa andra halvan av loppet.

Tiden blev 7:28:58 vilket får vara godkänt för dagen. Skönt att smita in under 7:30 i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.