Vasastafetten 2012

posted in: Fredrik | 0

I helgen sprang jag sträcka 2 på Vasastafetten, mellan Smågan och Mångsbodarna (14,4km). jag brukar lägga in ett tuffare pass en vecka innan en tävling så det passade bra att testa benen inför Sala Silverman med detta lopp. Det är riktigt roligt att springa stafett även om vårat lag inte hade några höga ambitioner så vill man göra ett bra lopp för sitt lag.

Banan var svår att springa då man sprang på riktigt smala stigar med mycket rötter och blöta stenar, som slingrade sig fram genom skogen. Det var väldigt svårt att springa om andra, så jag valde att inte springa om för mycket på dom sämsta ställena. Dels för att det tog för mycket kraft och dels för att jag inte ville skada mig. Det var svårt att se var man satte fötterna.

Jag tyckte ändå att mitt lopp flöt på hyfsat bra. Jag hade satt upp som plan att ligga kring 5:00/km men redan efter någon kilometer fastnade jag bakom lite folk och det tog ett tag innan jag kom om. Så fortsatte det men jag tog det lugnt och tänkte att jag skulle ta igen det när det gick att springa på.

Mot slutet gick det mycket bättre att springa på och jag gick i mål på tiden 1:14 (5:10/km).

Helt klart nöjd.

Vikten ligger nu på 86,9kg


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.