Äntligen igång med cyklingen!

posted in: Fredrik | 0

Det var en seg start på cykelsäsongen för min del. Cykling är min sämsta av de tre grenarna så jag borde träna mest på det men det har inte blivit av. Göteborgsvarvet har varit ett stort mål för mig och fram till dess låg fokus på löpning. Men nu har det äntligen börja släppa med cyklingen.

Min upplägg för att bli så bra som möjligt på cykel är att köra 2 pass i veckan med cykelklubben, varav ett av dessa ska vara ett långpass, och minst 1 pass på egen hand. När jag tränar själv så försöker jag alltid att köra ett kvalitetspass dvs antingen intervaller eller backträning. Som cyklist är jag ganska svag i backarna och bör därför träna mycket backe.

Mora CK

Igår var det genrep för Mora CK inför Vätternrundan, det innebar bra drag och vi snittade 37km/h på en 6 milsrunda. Jag körde samma runda för några veckor sedan (34km/h) och blev helt färdig. Så det här var ett bra kvitto på att cykelformen är på väg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.