Havregrynsgrötsdieten – HGG

posted in: Fredrik | 3

Behöver man bry sig om vad man stoppar i sig eller räcker det med att äta mindre än man gör av med för att gå ner i vikt?

Under en löprunda med min kompis Daniel började vi prata havregrynsgröt och hur han inte kunde hålla sig mätt på det och att han hade bytt till råggröt istället. Själv har jag tyckt att det har varit en bra frukost för att den innehåller så lite kcal. Vi pratade lite om viktminskning och grötätande. När jag kom hem efter passet så kollade jag upp kcal mängden i min gröt frukost (1dl havregrynsgröt, 125 gram keso 4%, 1,5 dl mjölk 3%, kanel och 1 ägg) och det visar sig att den innehåller 371 kcal totalt.

Det roliga är att jag prickar in måltidens energi-procent med lika delar på varje byggsten (protein, kolhydrater, fett).

Att bara äta min grötfrukost tre gånger om dagen skulle ge ett totalt intag per dag på 1113kcal/dag vilket är långt under vad jag förbrukar varje dag. Jag har testat att köra ett dygn och har inte känt mig hungrig ett dugg och då jag tycker om den här maten så gör det mig ingenting att äta gröt och ägg tre gånger per dag.

Jag kallar den helt enkelt för “Havregrynsgröts dieten” eller förkortat till HGG

Nu återstår bara att se hur länge jag orkar köra på med den här dieten för att se vad som händer med kroppen!

Prislappen för den här dieten måste i alla fall vara en av de billigaste på marknaden 🙂

Hur gick det? Läs här!

3 Responses

  • Användarens profilbild
   Fredrik

   Ja hur gick det?

   Jag åt under 2 veckor havregrynsgröt med keso, kanel och mjölk + 1 ägg & ca 3 äggvitor. Om jag blev för hungrig efter t.ex. riktigt hård träning så åt jag en portion till med gröt (inget ägg), med det var inte många gånger.

   Totalt gick jag ner 5kg på 2 veckor och fick göra 2 nya hål i skärpet.

   Resultatmässigt tog jag personbästa på både sprint (motion) & avslutade dieten dagen innan jag tog personbästa på Sala Silverman, Halv ironman med 30 minuter !!!! (5:12:13). Kvällen innan åt jag en portion med fisk och potatis.

   Det fungerade verkligen på mig och det skulle vara kul om någon annan ville prova och berätta hur det gick!

 1. Stephen Lillies

  Hej! Jag skall prova dieten men motionerar inte lika mycket som du tycks göra!

  Vi får se hur det går!
  Hälsningar

  Stephen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.