HGG – Havregrynsgröts dieten Del2 – (Dag 1 av 14)

posted in: Artiklar, Fredrik, Inspiration | 0

För ungefär 6 månader sedan körde jag HGG-dieten a.k.a.  ”Havregrynsgröts dieten” för första gången. Det var ett roligt experiment för att testa om man kunde gå ner på vilken kost som helst bara kaloriintaget var tillräckligt lågt.

Utfallet av det experimentet överträffade alla förväntningar på mer än bara ett sätt. Jag körde då HGG-dieten i 2 veckor för att komma i matchvikt till en triathlontävling. Resultatet blev 5kg ner och jag fick göra 2 nya hål i skärpet.

Det som förvånade mig mest: Jag har alltid fått lära mig att ”om man går ner i vikt så försvinner musklerna”. Jag var lite rädd över hur viktnedgången skulle påverka min prestation. Men helt motsatt vad jag trodde så blev mina resultat sjukt mycket bättre. Allt gick mycket lättare men framförallt fortare. Redan 1 vecka in i dieten satte jag nytt personbästa på en motions triathlon med 4 minuter (hade kört 2 tidigare den sommaren).

Jag avslutade HGG-dieten med ett halvdistans triathlon (Halv Ironman 1990m simning, 90km cykel & 21,1km löpning) och det blev ett helt otroligt personbästa på hela 30 minuter!!! Jag cyklade i snitt flera km/h fortare än jag tidigare gjort på korta sträckor.

Dag 1 (nutid)

Nu är det dags igen att komma i form. Förutsättningarna är lite annorlunda då jag knappt har tränat under hösten. Det ska bli kul att se om kroppen reagerar annorlunda den här gången.

Dag 1 började enligt HGG-dieten med undantag för lite pizza-sallad och en varmkorv på ICA för att både jag och barnen skulle klara av en shoppingrunda mellan skola/arbete och middag. Jag körde ett lunchpass med längdskidor på 50 minuter i rätt lugnt tempo.

Morgonens vikt: 91,4 kg (+0,2 kg)

Kommentar: Buuuuuuu…. Värdelöst för motivationen att börja med en dag upp…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.