Kyla för viktminskning (Dag 9 av 14)

posted in: Artiklar, Fredrik | 0

Finns det ”genvägar” för att gå ner i vikt? Vad skulle du kunna utsätta dig för bara för att tappa några kilon?

Kyla är ett utav de mest kraftfulla verktygen som man kan använda för att gå ner i vikt. Tyvärr så är det, enligt mig, en av de jobbigaste sakerna att utsätta sig för (bara det tyder på att det är effektivt).

Ray Cronise är en NASA-forskare som under många år har försökt gå ner i vikt. Han har forskat på detta och kommit fram till att vi tidigare inte har räknat med kyla som en faktor vid kcal förbränning. Här kan du se ett klipp med Ray från TED.com

Vad kan du göra?

Det finns många saker som du kan prova själv men det handlar helt och hållet om hur mycket du kan pressa dig själv.

  1. Drick ett glas kallt vatten direkt på morgonen och på kvällen.
  2. Lägga en ispåse på ryggen (precis under nacken) 15-30 minuter varje kväll. Det finns forskning som visat på att detta frigör mormoner i kroppen som hjälper kroppen att gå ner i vikt.
  3. Duscha kallt. När du duschar så vrider du över till kallt, under kortare perioder(så länge du klarar). Växla mellan kallt å varmt vatten. Se till att rikta strålen på övre delen av ryggen. Ju längre du duschar kallt desto bättre effekt.
  4. Is bad. Nu börjar vi komma in på metoder som kräver extrem vilja. Bada i isvatten under så lång tid som du klarar. Ju mer man skakar desto mer kommer du att förbränna.

Jag har testat 1 – 3 under kortare perioder med goda resultat men det brukar vara svårt att hålla i det under längre tid.

Morgonens vikt: 88,4kg (-2,8kg)

Kommentar: Ytterliggare en liten miniplatå. Jag misströstar inte för det utan håller mig strikt till dieten och låter tiden göra sitt jobb. Hamnar man på en långvarig platå (flera veckor) så bör man se över sin plan men kortare platåer, på några dagar, är vanliga.

Dag 10 av 14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.