Målsättning löpning – 2013

posted in: Fredrik | 0

Jag har spikat mitt mål för 2013 vad gäller löpning. Att gå ut med sina mål tycker jag ger riktigt stor motivation. Vare sig det rör sig om viktnedgång eller träningsmål. När det gäller löpning brukar jag använda Mcmillan running calculator. Jag gjorde det inför denna säsong och jag prickade både halvmara- och marathontiden. På halvmaran förbättrade jag mig med 9 minuter till 1:50:27 och jubileums maran var min första och jag sprang in på 3:50:00. Jag sprang inga mil-lopp under 2012.

Inför 2013 har jag funderat lite vad som kan vara möjligt att nå med min löpning. Det är vad jag kom fram till:

Jag tycker att mcmillan fungerar fruktansvärt bra. Jag använder det genom att 2-3 veckor innan en tävling kör jag en testtävling (oftast på träning). Då springer jag t ex milen så fort jag kan. Sen lägger jag in tiderna i mcmillan och får då veta vilken tid jag bör satsa på ex halvmaran. Sen spenderar jag sista veckorna med att springa i tänkt tävlingsfart.

Mcmillan levererar även tränings farter för olika typer av pass

Dessa tider brukar jag inte använda slaviskt men det är bra att ha någonting som man kan kolla på så att man inte ligger helt fel.

Enligt mcmillan ska jag ha följande tempon (minm/km):

Lugn löpning – 5:36 till 6:01
Långpass – 4:57 till 5:44
1000:ingar – 4:01 till 4:15
400 – 1:24 till 1:30
100 – 19,2 till 20,9

Under vinter kommer jag inte att springa så mycket utan fokus kommer att ligga på längdskidor. Men planen är att springa minst 1 pass per vecka. Jag ska även fokusera min löpning mot intervaller, inte bara snabba intervaller utan även teknikintervaller. Vintern är till för att förbättra tekniken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.