Resultat första 2 veckorna (Dag 14 av 14)

posted in: Artiklar, Fredrik | 0

Ibland behöver man en spark i baken och en rivstart för att komma igång. Efter mitt tidigare konstaterade förfall kändes det som ett bra läge att åter testa HGG-dieten. Nu får ni komma ihåg att det jag har gjort bevisar ingenting vetenskapligt endast vad som händer med min kropp under dessa förutsättningar.

Det brukar ofta förekomma stora skillnader mellan olika individer och mitt tips till dig är att prova dig fram. När man provar sig fram ska man alltid ge försöket minst 2 veckor. Ibland visar sig inte resultaten direkt utan först efter att kroppen har börjat ställa om sig till den nya kosten så börjar resultaten komma.

Kom ihåg att mäta din utveckling med många olika metoder för att lättare kunna se mönster. Jag mätte vikt, midjemått & prestation (pga sjukdom är det svårt att följa upp prestationen).

För min del gick jag ner 3,2 kg på 2 veckor. Det är mycket mer än man ska räkna med. Det vanligaste vid viktnedgång är att vi kan förvänta oss att tappa 0,5 kg/vecka. Låt viktnedgången ta tid (det tog ganska lång tid att gå upp i vikt… eller hur!).

Resultatet efter 2 veckor

Mitt midjemått har minskat från 91 till 85 centimeter vilket betyder en minskning på 6 cm totalt. Det syns verkligen i spegeln också, vilket alltid ett ett plus för psyket.

Jag är lite missnöjd med att jag blev förkyld och fick ont i halsen så att jag inte kunde träna som jag ville. Men det känns som att formen är på god väg i alla fall. Kroppen börjar i alla fall göra sig redo för att köra ett Vasalopp.

Jag kommer att fortsätta min resa mot Vasaloppet på medaljtid med en fortsatt bra diet (mycket havregrynsgröt), men kommer att blanda upp den lite mer med annan kost vissa dagar.

Jag kommer att fortsätta rapportera men inte lika ofta!

3,5 veckor kvar till Vasaloppet, bara att bita ihop och köra!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.