Vad är det som händer? (Dag 12 av 14)

posted in: Artiklar, Fredrik | 1

Morgonens vikt: 88,6 kg (-2,6 kg)

Vad är det som händer?

Kommentar: Vad är det som händer? Vikten går bara åt fel håll… även fast jag håller mig till dieten. Är det kroppen som har börjat gå in i svält? Äter jag mer än jag tror? Upp nästan 0,5 kg de senaste dagarna… Får se imorgon…

Men som jag skrev tidigare det gäller att inte bara hänga upp sig på en sorts mätning…. I morse mätte jag min midja till 85 cm. Det är 4 cm mindre än när jag mätte sist (dag 6) och hela 6 cm mindre än när jag startade.

Vågen är inte alltid det viktiga…

Dag 13 av 14


  1. Malin

    Strunta i vågen. Som tjej kan vågen vara ordentligt missvisande. Jag kan gå upp 2kg på ETT dygn innan mens, då är det heller inte kul att mäta sig runt magen när man är helt svullen :-/ Denna vecka kan vara förödande för motivationen.
    Det som jag också har märkt när jag hållit på vägt mig är att efter ett träningspass, typ löp på en timme, går jag ner ca 1kg. Vätska då givetvis. Om jag inte direkt ser till att återinföra vätskan i kroppen så är det precis som kroppen senare på dygnet suger åt sig all vätska som finns, och dagen efter väger jag mer än innan löppasset? Jag har också märkt när jag varit utomlands i värme att kroppen liksom spar på all vätska som den får tag på. Enligt artiklar jag läst så är det naturligt att kroppen gör så för att förbereda sig på värmen. Hur som helst pröva dra ner på kaffet som är vätskedrivande och drick mera vanligt vatten (motsägelse, men om du driver ut för mycket vätska med kaffet kanske kroppen tror att den ska spara på vätskan) Hur som helst, det finns absolut inte vad jag vet några vetenskapliga bevis på att min hypotes är sann, det här är bara mitt egna exprementerande med min egen kropp som gjort att jag dragit slutsatser bara för jag tycker det är så kul att försöka förstå hur det hänger ihop. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.